Search
Close this search box.
قصد و نیت قدرتمند در هینوتیزم مهم است

نیت چیست و چرا در هیپنوتیزم بسیار مهم است؟

ماهیت قصد و نیّت

 

نیت در تحقق همه اهداف زندگی بشر به ویژه در هیپنوتیزم نقش بسیار کلیدی ایفا می کند. اگر نیت های قدرمند انتخاب کنید نتایج شگفت انگیزی کسب خواهید کرد.

وقتی صحبت از هیپنوتیزم به میان می آید، نمی توان از ماهیت متناقض تأثیرات آن بر افراد مجذوب نشد. از یک طرف می بینیم که یک هیپنوتیزم کننده به سادگی به سوژه خود می گوید که بازوی خود را طوری بالا بیاورد که انگار به یک بالون نامرئی متصل است و بازوی سوژه در واقع بالا می رود! دیدن این منظره باورنکردنی است، و به ظاهر نشان می دهد که سوژه کاملاً تحت کنترل هیپنوتیزور است.

اما حقیقت بسیار پیچیده تر از این است. هیپنوتیزم چیزی نیست که بتوان آن را بر خلاف میل خود به کسی تحمیل کرد، بنابراین در واقعیت، سوژه در واقع انتخاب (نیّت) می کند که از پیشنهاد هیپنوتیزمی پیروی کند. این همان چیزی است که کل فرآیند را بسیار جذاب می کند – پاسخ به یک پیشنهاد هیپنوتیزمی، غیرارادی به نظر می رسد اما واقعاً یک عمل ارادی است که سوژه در مقابل آن احساس ناتوانی می کند. و در حالی که هنوز چیزهای زیادی در مورد این حوزه مطالعاتی جذاب و اسرارآمیز نمی دانیم وجود دارد، یک چیز مسلم است: هیپنوتیزم همچنان ما را در سالهای آینده مجذوب و متحیر خواهد کرد.

وقتی به قصد و نیت فکر می کنیم، به اهداف زندگی روزمره خود فکر می کنیم: سالم تر بخوریم، زودتر از خواب بیدار شویم، کارها را انجام دهیم. نیت ها خود این پتانسیل را دارند که وقتی خاص و هدف محور باشند قدرتمند و مؤثرتر شوند.

در بررسی برنامه های شخصی، نشان داده شده است که وجود نیت های مشخص و هدفمند می تواند به شدت در افزایش قدرت و اثربخشی آنها در رسیدن به هدف تاثیر بگذارد. اگر می خواهید به اهداف مهم و مورد علاقه خود دست یابید نیت هایی را برای دستیابی به آن اهداف در زندگی خود قرار دهید و از این ابزار قدرتمند بهره بگیرید. هنگامی که نیت های شما شفاف و هدفمند باشند، قدرت و تأثیر گذاری شما در تحقق آنها بیشتر خواهد شد. با این حال، برای اینکه اهداف واقعاً به نفع شما عمل کنند، باید مطمئن شوید که دلیل نیت خود را می دانید.

پس قطعاً در ارائه نیت هایی قوی و هدفمند به زندگی خود، حسابی برنامه ریزی کنید و به سمت آرزوها و اهدافتان بروید.

نیت های شفاف و قدرتمند در همه ابعاد زندگی بسیار تاثیرگذار هستند
از قدرت نیت های شفاف در همه ابعاد زندگی استفاده کنید

قدرت قصد و نیت

 

پیتر گولویتزر (Peter Gollwitzer) در مطالعه خود با عنوان:

پیاده سازی نیت ها: تأثیرات قوی طرح های ساده، در نسخه 1999 مجله روانشناس آمریکایی (American Psychologist

اشاره می کند که به طور قابل اعتمادی مشاهده می شود که “نیت های قوی (مثلاً “من به شدت قصد انجام ……. را دارم“) بیشتر از نیت های ضعیف تحقق می یابد.

این تحقیق می تواند پیامدهای بالقوه ای برای افرادی که به دنبال دستیابی به اهداف و مقاصد خود هستند، داشته باشد. با ایجاد یک برنامه واضح و مختصر، افراد ممکن است احتمال دستیابی به نتایج مورد نظر خود را افزایش دهند. از این مطالعه مشهود است که قدرت نیت فرد در تحقق اهداف او نقش بسزایی دارد. بنابراین، ایجاد نیت های قوی و خاص که می تواند به فرد کمک کند تا خود را برای موفقیت آماده کند، بسیار مهم است.

قدرت نیت اغلب دست کم گرفته می شود، به خصوص در محل کار. نیت ها ما را از مشغول شدن به کارهای بی معنی باز می دارند. همه ما در موقعیت‌هایی بوده‌ایم که به نظر می‌رسد فهرست‌های کارهایمان در حال انباشته شدن هستند، اما بدون درک روشنی از اهداف پشت آن وظایف، ممکن است احساس بی‌معنی و طاقت‌فرسا بودن کارها را کنند. این جایی است که تعیین اهداف روشن وارد می شود.

با صرف زمان برای بیان هدف و نتایج مطلوب هر کار، افراد می توانند هوشمندانه تر، کارآمدتر و در نهایت موثرتر کار کنند. محل کاری را تصور کنید که در آن هر کارمندی نه تنها می‌داند که چه کاری باید انجام دهد، بلکه می‌داند چرا باید این کار را انجام دهد. این سطح از وضوح می تواند احساس مالکیت و مسئولیت پذیری را تقویت کند و در نهایت منجر به موفقیت و رضایت بیشتر شود. بنابراین قدرت نیت را دست کم نگیرید – برای تعیین اهداف روشن و انتقال موثر آنها به تیم خود وقت بگذارید.

نیت ها ما را از مشغول شدن به کارهای بی معنی باز می دارند
نیت ها ناخودآگاه ما را از مشغول شدن به کارهای بی معنی باز می دارند و به آن جهت می دهند

وقتی معنای بیشتری به اعمال خود می دهید، درک واضح تری از جایی که می خواهید به آن برسید به دست می آورید. شما اهداف خود را با نیت دنبال می کنید، که منجر به شانس بیشتری برای موفقیت و در نهایت یک نتیجه شادتر می شود. تمرکز بر اعمال معنی دار به معنای ایجاد درک عمیق تر از خود و مقاصدتان است.

این به شما اهرم و کنترل بیشتری بر زندگی خود می دهد. بنابراین، در بررسی دقیق اعمال خود و سرمایه گذاری بیشتر در آنها تردید نکنید. با این کار، هدف خود را روشن می کنید، تلاش های خود را همسو می کنید و عزم خود را برای موفقیت تقویت می کنید. اتخاذ این طرز فکر به شما قدرت می دهد تا زندگی رضایت بخش تر و کامیابی داشته باشید.

این به این معنا نیست که چون شما صرفاً قصد دارید چیزی را داشته باشید، به آن چیزی که آرزو دارید می رسید. اما ذهن شما را به سمت یک طرز فکر مثبت باز می کند و با باز کردن ذهن خود به روی مثبت اندیشی، می توانند ذهنیت خود را به سمت رویکردی فعال تر و خوش بینانه تر به زندگی تغییر دهند. انجام این کار می‌تواند شانس شما را برای یافتن و پذیرش فرصت‌هایی افزایش دهد که اگر بدبین باقی می‌ماندید، این فرصت ها را از دست می‌دادید.

 

نیت ناخودآگاه

 

مجموعه‌ای از آزمایش‌ها توسط بنجامین لیبت (Benjamin Libet) و همکارانش انجام شد که در آن شرکت‌کنندگان ساعتی را تماشا کردند و زمانی را گزارش کردند که در آن احساس می‌کردند که باید انگشت خود را بلند کنند. آزمایش‌ها نشان می‌دهند که نیات ما قبل از اینکه آگاهانه از آنها آگاه شویم، توسط فعالیت مغز به حرکت در می‌آیند.

بنجامین لیبت و تیمش مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را انجام دادند که شرکت‌کنندگان در آن یک ساعت را برای مدتی مشاهده می‌کردند و سپس لحظه‌ای را که احساس می‌کردند باید انگشت خود را بلند کنند گزارش می‌کردند. نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که نیات ما قبل از اینکه آگاهانه از آنها آگاه شویم، با فعالیت مغز فعال می‌شوند.

به عبارت دیگر، یافته ها نشان می دهد که ضمیر ناخودآگاه ما قبل از اینکه فرصتی برای فکر کردن آگاهانه در مورد آنها داشته باشیم، در حال تصمیم گیری است. این آزمایشات پیشگامانه پیچیدگی تصمیم گیری انسانی را روشن کرد و درک سنتی ما از اراده آزاد را به چالش کشید. در نظر گرفتن پیامدهای این یافته ها و اینکه چگونه آنها ممکن است درک ما از رفتار انسان را در آینده شکل دهند، جالب است.

روش لیبت برای اندازه‌گیری زمان بین تجربه فردی قصد و لحظه عمل، راهی برای بررسی تجربه آگاهانه ما از قصد و رابطه آن با هیپنوتیزم ارائه می‌دهد.

نیات ما قبل از آگاهی ما نسبت به آنها، با فعالیت مغز فعال می‌شوند.
نیات ما قبل از اینکه آگاهانه از آنها آگاه شویم، با فعالیت مغز فعال می‌شوند.

نیت آگاهانه و هیپنوتیزم پذیری

 

اگرچه مغز ما دائماً حجم عظیمی از اطلاعات را پردازش می کند، اما ما در هر زمان فقط از یک قطعه اطلاعات آگاه هستیم. فعالیت ذهنی ناخودآگاه ما بیش از آن چیزی است که در هر زمان از آن آگاه هستیم. بر اساس تئوری های فکری مرتبه بالاتر آگاهی، یک حالت ذهنی ناخودآگاه زمانی خودآگاه می شود که حالت ذهنی دیگری وجود داشته باشد. با پذیرفتن این نکته که نتایج لیبت به طور ضمنی آن را نشان می دهد، نیات می توانند ناخودآگاه باشند.

تحقیقات علمی در مورد هیپنوتیزم از مقیاس های هیپنوتیزم برای تقسیم جمعیت بر اساس «قابلیت هیپنوتیزم»، یعنی توانایی پاسخگویی به تلقینات هیپنوتیزمی استفاده می کند. القای هیپنوتیزم استاندارد شده با مجموعه ای از پیشنهادات با درجه دشواری مختلف دنبال می شود و پاسخ فرد برای هر پیشنهاد ثبت می شود تا امتیاز هیپنوتیزم پذیری کم، متوسط یا زیاد ایجاد شود. جالب توجه است، برخی از افراد بسیار هیپنوتیزم پذیر ممکن است بتوانند از داشتن تجارب آگاهانه صحیح از نیات خود اجتناب کنند زیرا به دلیل حالات تغییر یافته هوشیاری، نیات آنها برای حالات ذهنی خودآگاه آنها کمتر قابل دسترسی است.

 

ذهن آگاهی از نیات

 

مراقبه ذهن آگاهی شامل ایجاد آگاهی از وضعیت ذهنی شما، از جمله نیات شما است. به گفته ژرژ دریفوس (Georges Dreyfus)، در مقاله خود در بودیسم معاصر، محققان بودایی استدلال کردند که مراقبه‌گران باید دسترسی بیشتری به مقاصد و نیات خود داشته باشند و بنابراین زودتر از افراد غیر مراقبه‌کننده از مقاصد خود آگاه باشند.

پیتر لوش و زولتان داینس با استفاده از روش اندازه‌گیری لیبت، افراد بسیار هیپنوتیزم‌پذیر، افراد کمتر هیپنوتیزم‌پذیر و مراقبه کنندگان ذهن آگاهی را مقایسه کردند. آنهایی که به شدت هیپنوتیزم پذیر بودند، بعد از حرکت انگشت، آگاهی خود را دیرتر گزارش کردند، در حالی که افراد کمتر هیپنوتیزم پذیر و مراقبه کنندگان ذهن آگاهی، آگاهی قبلی از نیات خود را گزارش کردند.

 این نشان می دهد که افراد در دسترسی آگاهانه خود به نیات و مقاصد خود، متفاوت هستند. این تنوع ناشی از تفاوت در قابلیت هیپنوتیزم شدن است.

 

بنابراین اطمینان حاصل کنید که نیت شما، چه قبل و چه در طول جلسات خود هیپنوتیزم هدایت شده، واضح و شفاف و قدرتمند است.

 

منابع مورد استفاده

 

Gollwitzer, P. M. (1999). Implementation intentions: Strong effects of simple plans. American Psychologist, 54(7), 493–503. https://doi.org/10.1037/0003-066X.54.7.493

Libet, Benjamin W. (1999). Do we have free will? Journal of Consciousness Studies 6 (8-9):47-57.https://philpapers.org/rec/LIBDWH

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *